Chakrabalansering

Chakrabalansering

 

Chakrabalansering löser blockeringar i kroppens energi-centrum, för att komma i balans såväl fysiskt, psykiskt som emotionellt.


De sju chakran som många av oss känner till


ROTCHAKRAT är placerat vid ryggradens nedre del. Detta chakra har färgen röd och kan kallas för jordförbindelsen. Det är viktigt att vara jordad/grundad. Man pratar om att "ha fötterna på jorden". Här handlar det mycket om våra rent fysiska, grundläggande behov, om att vara realistisk.


NAVELCHAKRAT (sakralchakrat) är placerat strax nedanför naveln. Färgen på detta chakra är orange. Här handlar det om vår sexualitet, vår lust och glädje, spontanitet. Det är ett mycket energigivande chakra.


SOLAR PLEXUS är placerat precis nedanför bröstbenen, en handbredd ovanför naveln. Detta chakra är gult. Det är ett mycket känsligt chakra. Det är här vi finner vår intuition, vi känner på oss saker eller "träffas" av starka känslor. Ofta säger man "det träffade rakt i solar plexus" och kan kännetecknas av ett "svidande sug" i detta chakra.


HJÄRTCHAKRAT är placerat mitt i bröstet eller på baksidan, mellan skuldrorna. Detta chakra är grönt. Det är centrum för den stora, ovillkorliga kärleken. Men kärlekens chakra är också sorgen och lidandets. En människa som har god kontakt med sitt hjärtchakra och låter det expandera verkar också helande på andra.


HALSCHAKRAT är placerat precis i halsgropen och bak i nacken. Detta chakra är blått. Det är centrum för uttryck och ljud, men också för vår förmåga att lyssna. Man säger ibland att "gråten eller skrattet fastnade i halsen" eller att det "sitter som en klump" i halsen. Ofta kan man höra på stämman om den är spänd eller avslappnad.


PANNCHAKRAT (det tredje ögat) är placerat mitt i pannan. Färgen på detta chakra är indigoblå (mörkt blå-lila). Här är centrum för intelligens, klarsyn, koncentration och även intuition, fantasi och vårt inre seende.


KRONCHAKRAT är placerat mitt på hjässan. Dess färg är lila. Här är länken till våra andliga chakran, utanför vårt eget energisystem. Ju mer vi utvecklar oss i de sex nedre chakran, ju större blir förbindelsen med vår andlighet och den universella energin.